آیا من نیاز به ایمپلنت دارم؟
ایمپلنت دندان در سایزها، طولها و انواع مختلفی وجود دارد. متخصص ایمپلنت با توجه به موقعیت و مکان دندانها تصمیم میگیرد که از کدام نوع از ایمپلنت برای بیمار استفاده کند. ابتدا یک پایه یا پیچ مخصوص ایمپلنت در لثه بیمار قرار میگیرد و سپس دندان مصنوعی روی آن گذارده میشود.
که میتوانید ایمپلنتهای دندان را همانند دندانهای طبیعی مسواک بزنید. درمان ایمپلنت ممکن است کمیسخت باشد. نوع ایمپلنت دندان که برای هر فرد به کار میرود با فرد دیگر متفاوت است. روش انجام ایمپلنت دندان به شکلهای مختلف وجود دارد که با انجام مشاوره با پزشک خود میتوانید تصمیم بگیرید.
حال شاید برای شما سوال پیش آید که ایمپلنت دندان چیست؟ در صورتی که دندانی را از دست داده اید یا دندان شما به طور مادر زادی وجود نداشته یا اینکه دندانی به علت پوسیدگی شدید یا شکستگی یا بیماری لثه قابل نگهداری نیست ایمپلنت بهترین روش جایگزینی خواهد بود.
اما در صورتی که با تکنیکهای پروتزی ( مثل پست و کور و روکش ) دندان شما قابل نگهداری باشد مسلما دندان شما از هر ایمپلنتی بهتر خواهد بود. در این ارتباط باید معاینه کلینیکی و رادیوگرافی توسط متخصص صورت گیرد. – بعد از از دست دادن دندان ( بعلت پوسیدگی یا شکستگی..)
ایا محدودیت سنی در کاشت ایمپلنت وجود دارد؟
پس از تکمیل رشد فک و صورت شخص میتواند به راحتی
ایمپلنت
دریافت کند.معمولا سن تکمیل رشد دقیقا با سن
شناسنامهای تطابق ندارد اما به طور متوسط با سن شناسنامهای برای دختران پس از ۱۶ سالگی و پسران پس از ۱۸
سالگی میتوان
ایمپلنت
کار نمود. برای افراد مسن هیچ محدودیتی وجود ندارد مگر اینکه بیمار از لحاظ پزشکی بیماری دارد
که منع درمان
ایمپلنت
باشد.
ایمپلنت دندان یکی از گزینههای انتخابی افراد برای دندان از دست رفته میباشد. به عنوان یک فرد جوان تر، ممکن است یک یا چند دندان را به دلایل مختلف از دست داده باشید از جمله:
- تروما یا آسیبی که منجر به از دست رفتن دندان میشود (مانند سقوط یا تصادف با اتومبیل)
- آسیبهای ورزشی منجر به از دست رفتن دندان میشود
- وضعیت سلامتی منجر به از دست رفتن دندان میشود
- بیماری لثه ( در مورد علل بروز بیماری لثه بیشتر بدانید)
- پوسیدگی دندان
- استعداد ژنتیکی
در مورد کامپوزیت دندان نیز بسیاری از دندانپزشکان تنها در صورتی که کودک به سن 14 سالگی رسیده باشد ، ونیرها را گزینهای در نظر میگیرند. حتی در این صورت ، دندانپزشک به والدین هشدار میدهد که تا زمانی که کودک در بزرگسالی زودرس ، یک یا شاید دو بار کامپوزیت جایگزین شود.عمر و دوام کامپوزیت ونیر بین 8 تا 10 سال میباشد که بسیار متکی به روشهای مراقبت از کامپوزیت دندان است.
آیا ایمپلنت مراقبت خاصی لازم دارد ؟
در دورهی اولیه بعد از درمان جراحی در فواصل یک، دو و چهار هفته براساس نوع درمان ویزیت لازم است.
بعد از این که پروتز
ایمپلنت
تحویل بیمار شد در فواصل شش ماه و یک سال و بعد ازانبه صورت سالانه بیمار باید ویزیت شود و لازم است معاینه بالینی و معاینه رادیوگرافی برای بیمار صورت بگیرد.
ایمپلنتهای دندانیمان دندانها نیازمند رعایت بهداشت میباشند. علاوه بر روشهای روتین روشهای دیگری مانند استفاده از ابزاری مانند واترپیک که آب را با فشار بالا به شیار لثهای اطراف ایمپلنت میراند، و جرم گیریهای دورهای با سرقلمهای خاص و متفاوت از انواع به کار رفته برای دندانهای طبیعی، انجام شده و
طول عمر ایمپلنت
ها را افزایش خواهد داد.
علاوه برانچکاپ سالانه سبب شناخته شدن زودهنگام مشکلات شایع مثل تحلیل استخوان، مشکلات پروتزی شده و از عوارض غیر قابل بازگشت جلوگیری مینماید.
بررسی دورهای
ایمپلنت
توسط
متخصص پروتز
که ساخت ساختارهای پروتزی( روکش ایمپلنت) را بر عهدا داشته است، انجام خواهد شد و در موارد لزوم ارجاع به متخصص جراح هم انجام خواهد شد.
از لحاظ محدودیت غذایی محدودیت خاصی برای ایمپلنت در نظر گرفته نمیشود ولی بهتر است از وارد کردن فشارهای غیر معقول حین جویدن به علت احتمال صدمه به
فیکسچر
(
پایه ایمپلنت
) و ساختارهای پروتزی ، اجتناب شود .
قیمت ایمپلنت دندان بر اساس عوامل زیادی متفاوت خواهد بود و یکی از تأثیرگذارترین آنها دندانپزشکی است که اینکار را انجام میدهد. مبلغی که دندانپزشکان شارژ میکنند به مواردی مانند مکانی که در آن قرار دارند بستگی دارد ، چقدر دفتر بزرگ است ، چه تعداد پرسنل آن را اداره میکند ، چه نوع تجهیزات تخصصی و فناوری خاصی دارند و موارد دیگر. به این ترتیب ، یک دندانپزشک ممکن است برای یک روش واحد یک قیمت را محاسبه کند و دیگری برای همان روش، قیمت را دوبرابر کند بنابراین وقتی صحبت از ایمپلنت ارزان یا ایمپلنت اقساطی میشود همیشه منظور افت کیفیت کار نیست.
https://www.bupadental.com.au/implants